Instalam piloti forati utilizand cele mai moderne tehnici astfel incat sa asiguram lucrari cu durabilitate mare. Instalarea pilotilor forati incepe de la realizarea unei gauri pe verticala, in orice tip de sol, cu ajutorul unui utilaj de forat special. Aceasta masina poate sa fie echipata si cu instrumente de forare special concepute in acest sens, cu accesorii speciale, care sa poata elimina rocile si solul. Pilotii pot sa fie gauriti pana la adancimi de 60 de metri si ajung pana la un diametru de 2.4 metri. Acest proces de forare poate sa includa introducerea cilindrului din otel temporar sau a unui manson in sol. Acesti piloti vor ramane la locul lor in sol, pe portiunea superioara a gaurii pana cand pilotul va fi turant. Dupa ce solul a fost gaurit, se va construi si structura de armatura realizata din otel, care va fi coborata in gaura. Ulterior, se toarna betonul. Zona superioara a acestor piloti forati poate sa fie acoperita de picior sau de o instalatie speciala numita debarcader, care va fi amplasata langa nivelul forajului pentru ca structura superioara sa fie sustinuta. Executam piloti forati cu utilaje de ultima generatie astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate.
Atunci cand pilotii forati sunt folositi pentru fundatii ei sunt special adaptati pentru cladiri si numeroase alte structuri care determina sarcini de tonaj mare. Acestia sunt de asemenea potriviti si pentru conditii de sol instabile sau care sunt foarte dificile. Comparativ cu sistemele clasice de fundatie, acesti piloti forati sunt utilizati cu scopul de a crea peretii subterani structurali si cu scopul de a retine pamantul. Pilotii pot sa fie amplasati impreuna, avand intre 75 si 150 mm distanta intre ei sau pot sa fie pusi in asa fel incat sa fie amplasati suprapus, caz in care peretele se va numit secant si este de cele mai multe ori utilizat pentru controlul migratiei apelor subterane.
Atunci cand solul nu are coeziune, asa cum se intampla cu pietrisul, nisipul si namolul sau atunci cand gaura se extinde si sub panza freatica, aceasta trebuie sa fie sustinuta utilizand anumite custi din otel sau din noroi stabilizator, asa cum este de cele mai multe ori suspensia de bentonita, care ajuta la obtinerea unor proiecte complexe si durabile.
Pilotii forati vin cu mai multe avantaje considerabile. Pilotii care au lungime variabila pot sa fie extinsi in solurile moi si comprimabile sau in cele umflate in materialul de rulment potrivit. Pilotii pot de asemenea sa fie extinsi si sub zona de inghet astfel incat sa nu fie influentati de variatia sezoniera de umiditate. Sapaturile foarte mari si umplerile ulterioare sunt minimizate. De asemenea, sunt mai putine perturbari in solul adiacent. Vibratiile sunt mici si sunt reduse perturbarile pilotilor sau structurilor adiacente ale acestora.
In functie de cerintele pe care proiectul tau le are, vom gasi cele mai bune solutii astfel incat sa iti oferim variante constructive de buna calitate pentru rezultate durabile.
Foraje si Denisipari
0770.813.424
0741.754.291
contact@forajesidenisipari.info.ro
www.forajesidenisipari.info.ro